ЗА ХОТЕЛА

МПМ Хотел Гинес

Четири звездният МПМ Хотел Гинес се превърна в любимец на скиорите и сноубордистите, тъй като само на 200 метра пеша от него се намира начална станция на кабинковия лифт в Банско. Той очарова своите посетители с уникалната архитектура и стил на атриума, и предлага уютна атмосфера и прекрасно персонално обслужване.

На рецепцията в МПМ Хотел Гинес могат да бъдат закупени лифт карти за ски зона Банско.

УСЛУГИ

За Вашия комфорт в МПМ Хотел Гинес предлагаме още:

Лоби бар с впечатляващ атриум и приятна атмосфера

Основен ресторант със 150 места, в който се сервират закуска и вечеря

Конферентна зала с до 60 места за сяда в театрална подредба

Помещение за съхраняване на собствено ски и сноуборд оборудване

Детска стая за деца от 4 до 11.99 години

Просторна СПА зона с вътрешен басейн, сауна парк, перлен басейн и селекция от масажи и козметични процедури

Ограничен брой паркоместа на външен паркинг

На ваше разположение са рум сървис, пералня, химическо почистване срещу допълнително заплащане

За нашите гости на МПМ Хотел Гинес предоставяме безплатно използване на: вътрешен басейн, перлен басейн, шоков басейн, Сауна парк (финландска, солна и билкова сауна), зона за релакс, паркинг с ограничен брой места, помещение за съхраняване на собствено ски и сноуборд оборудване, удобства за приготвяне на чай и кафе във всяка стая, трансфер до начална станция на кабинковия лифт и обратно, и безжичен интернет на територията на хотела.

POINTS OF INTEREST

Какво да видите и правите в Банско

 • Църква „Св. Троица“

Църквата е разположена в стария град на Банско и е обявена за паметник на културата. Строежът и е започнал през 1835г. и е завършена 1837г. През 1850 година в църковния двор е изградена голяма каменна камбанария, която служи и като часовникова кула.

15-17 мин ходене

 • Духовно-исторически център “Св. Паисий Хилендарски”

Музеят е разположен на място, което според исторически източници е родното място на първия писател на българското възраждане. Сградата е реплика на килията в Хилендарския манастир (Атон, Гърция), където Паисий Хилендарски започва да пише първата българска история, известна още като “История славянобългарска”.

12-14 мин ходене

 • Велянова къща

Веляновата къща е обявена за национално културно наследство. Построена е през XVIII в. и е една от най-старите къщи-крепости с дебели каменни стени, подземни скривалища, вътрешни и външни кули, малки прозорци с железни огради.

18-20 мин ходене

 • Къща – музей на Неофит Рилски

Къщата, в която е роден деецът на Българското възраждане Неофит Рилски, днес е културно наследство с национално значение. Тя е типична къща в традиционния архитектурен стил на Банско от XVIII век. Построена е почти изцяло от камък и дърво, с дворове, оградени с високи стени и солидна входна порта.

20-22 мин ходене

 • Къща-музей на Никола Вапцаров

Домът, в който е израснал големият български поет и син на Банско, е отворен за посетители през 1952 г. Посетителите могат да научат повече за поета и неговото творчество чрез селекция от видеа.

17-19 мин ходене

 • Байкушевата мура

Байкушевата мура е важен екземпляр от вида черна мура. Наречена е на името на лесовъда Константин Байкушев, който открива този екземпляр през 1897 г. Намира се в Пирин планина на 1930м надморска височина и е в близост до хижа Вихрен. Неговата възраст се оценява на над 1300 години, което го прави най-старото дърво в страната и едно от най-старите дървета в света.

 • Хижа Вихрен

Хижа Вихрен се намира на 1950 м надморска височина и е начална точка за походи до всички Бандеришки езера: Жабешкото езеро, Дългото езеро, Рибното езеро, Муратовото езеро и Окото.

Около Банско

 • Минерални басейни

Село Баня, което се намира само на 6км от Банско, e известно с многобройните си минерални басейни с температури от 37C до 57C. Можете да се насладите на невероятни гледки към Пирин, Рила и Родопите.

Град Добринище е разположен на 6 км южно от Банско в подножието на Рила, Пирин и Родопите. В града има 17 минерални басейна с температура от 30С до 43С. В центъра на града има Обществена баня, която е отворена за посетители.

 • Парк за мечки, Белица

Паркът за мечки се намира в Рила планина, на 33 км от Банско. Районът е покрит с естествени гори и водни площи. Тук можете да видите мечки, които живеят в естествена среда. На връщане можете да направите обиколка през Рила Фън Парк, планински увеселителен парк, или да се отдадете на релаксиращ риболов.

Препоръчваме Ви да планирате времето си в Банско, съобразно метеорологичните условия и работното време на посочените обекти.

КОНТАКТИ И ЛОКАЦИЯ

КОНТАКТИ

 • телефон: +359 884 440440
 • факс:
 • e-mail: office@mpmhotels.bg
 • резервационна линия: +359 884 440 440

ЛОКАЦИЯ

GPS координати: Latitude 41.83087232466194, Longtitude 23.476152047607457